PrimiFit: Primal Health and Strength Etusivu Valmentaja Yrityksille Artikkelit Referenssit Palvelut Yhteystiedot





lehtikaalisipsit

Lehtikaalisipsit

Aiheeseen liittyen




Ensiksikin, annetaan kunnia niille, joille se kuuluu. Satuin huomaamaan Facebookissa Optimal Performancen Kaisa Jaakkolan tilapäivityksen ja vinkin lehtikaalisipseistä, joten päätin kokeilla niitä heti.

Resepti on hyvin helppo (kestää päälle 10 min):

1. Uuni n. 200 asteeseen. Tehokkaisiin, uudempiin uuneihin riittää vähän pienempi lämpö.

2. Silppua pussillinen lehtikaalia sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita ne uunipellille, jolla on leivinpaperi.

3. Laita kaalin päälle 3-4 rkl kookosöljyä ja sirottele sekaan jotain puhdistamatonta suolaa, kuten himalajan vuorisuolaa tai merisuolaa. Laitoin itse lisäksi curry-maustetta, joka osoittautui hyväksi valinnaksi. Joku yrttisekoitus voi toimia myös hyvin.

Sekoita lehdet kunnolla, jotta mausteet ja öljy tarttuvat kunnolla lehtiin. Kaiken pitäisi kiiltää öljystä.

4. Siirtele lehdet tasaisesti leivinpaperille, jotta ne eivät ole kasassa tai päällekkäin.

5. Paista n. 9 minuuttia tai kunnes reunimmaiset lehdet alkavat saada ruskeaa väriä. Sipsit palavat todella helposti, eli käytä vaikka ajastinta.

6. Ota pelti uunista ja anna sipsien jäähtyä ja rapeutua

kaalisipsit pellillä
Uunista tulleet lehtikaalisipsit jäähtymässä.

Söin näitä ihan sellaisenaan ja porsaan kyljyksen seurana. Kaisa Jaakkola suositteli laitettavaksi salaatin sekaan. Sitä täytyy kokeilla seuraavaksi!



Kirjoittanut Stelios Katsaras, Julkaistu 14.8.2013




< Takaisin Artikkeleihin

Lihaliemi: Perinteinen superfood
Viljaton ja Maidoton Suklaakakku

-------------------------------------------

facebook Youtube twitter