PrimiFit: Primal Health and Strength Etusivu Valmentaja Yrityksille Artikkelit Referenssit Palvelut Yhteystiedot

tavoitteet ja onnistuminen

Motivaation löytäminen

Aiheeseen liittyen
Jokainen meistä tietää, että tavoitteiden eteen täytyy tehdä töitä. Työn määrä voi kuitenkin tuntua kuitenkin ylivoimaiselta ja jo ensimmäinen este saattaa pysäyttää matkan. Esteitä saattavat olla takapakit, muu elämä tai kehityksen loppuminen. Tavoitteeseen pääseminen vaatii usein uhrauksia. Kehon koostumusta muuttavan henkilön täytyy muuttaa ruokailutottumuksiaan ja käyttää aikaa liikkumiseen.

Uhraukset saattavat kuitenkin tuntua usein ylivoimaisilta. Tavoitteeseen pääseminen olisi kyllä kivaa, mutta se ei ole siihen nähtävän vaivan arvoista. Tästä syystä onkin tarjolla erilaisia tahoja, jotka lupaavat nopeita tuloksia lyhyessä ajassa. Tehokkaat pikaohjelmat toimivat ehkä neljä tai viisi viikkoa, jonka jälkeen harjoittelija palaa loppuun. Kovat dieetit pudottavat kyllä painoa, mutta nopeasti poltettu rasva tulee nopeasti takaisin. Myös lihasmassa palaa helposti dieeteillä, joissa vähennetään radikaalisti kaloreita tai syödään liian vähän tiettyjä ravintoaineita. Lihasmassaa on suojeltava, sillä se on aineenvaihdunnallista valuuttaa.
 
Elämänmuutos kannattaa kuitenkin tehdä askel kerrallaan. Anna itsellesi armoa. Sinun ei tarvitse tehdä kaikkea kerralla. Vastaa ensin näihin kysymyksiin:
  • Mikä on tavoitteesi tarkalleen?
  • Miksi haluat päästä siihen?
  • Mitä saat onnistumisesta?
  • Miltä onnistuminen voisi tuntua?
  • Mitä esteitä matkalla voi olla?
  • Mitä keinoja on olemassa tuloksien saamiseen?
  • Mitä välineitä tai apua tarvitset?
  • Koska voit aloittaa?
Monen mielessä on varmasti parempien elämäntapojen aloittaminen uutena vuonna. Miksi odottaa kun aikaa on vielä yli kuukauden verran? Mitä tekemistä kalenterilla on oman terveyden hoidon kanssa?

Kun olet miettinyt millä toimenpiteillä voit päästä haluamiisi tuloksiin, valitse niistä yksi, ja ala toteuttaa sitä. Kun olet selvinnyt yhdestä tai kahdesta viikosta, lisää yksi toimenpide. Ääripään vaihtoehtona on se, että muutat kaiken kerralla ja käytännössä muutut päivässä tavoiltasi aivan toiseksi henkilöksi. Toinen näistä vaihtoehdoista toimii useammin :).

 -Stelios Katsaras< Takaisin Artikkeleihin

Ei muita aiheeseen liittyviä artikkeleita.