PrimiFit: Primal Health and Strength Etusivu Valmentaja Yrityksille Artikkelit Referenssit Palvelut Yhteystiedot





banaattipannari

Banaattipannari

Aiheeseen liittyen


16.3.2014, Stelios Katsaras


Tämä resepti syntyi kaipuustani banaanipannariin, jota en ainakaan toistaiseksi valitettavasti voi syödä, sillä siihen tarvitaan kananmunia. Tämä resepti sopii etenkin niille, jotka eivät siedä viljoja, maitoa ja kananmunia. Eli kaikkea, mitä leivonnassa yleensä tarvitaan. Pienen viilailun ja sopivan paistinpannun löytämisen jälkeen tästä tuli aika hyvä resepti, vaikka itse sanonkin.


Tästä tulee kaksi keskikokoista pannukakkua:

500 g höyrytettyä bataattia
2 banaania
2 rkl kookosjauhoa
ripaus suolaa
Kookosöljyä paistamiseen

Reseptin voi muuttaa helposti yhdeksi annokseksi puolittamalla ainesten määrät.

Lisukkeet:

1-2 rkl Kookoskermaa
Marjoja (käytän itse mansikoita ja mustikoita)
Hunajaa tai vaahterasiirappia

  1. Paloittele kuoritut bataatit ja höyrytä ne kypsiksi. Niiden pitäisi olla läpi asti pehmeitä.
  2. Laita bataatti, banaanit ja suola kulhoon tai tehosekoittimeen.
  3. Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai tai tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
  4. Sekoita kookosjauhot mukaan.
  5. Säädä hella vähän päälle keskilämmön ja laita paistinpannulle 1-2 rkl kookosöljyä. Jonkinlainen non-stick-pannu toimii parhaiten.
  6. Kun pannu on kuuma, laita sille  'taikinaa' ja levitä se noin puolen sentin paksuiseksi kakuksi ja tee sihen lastan kulmalla tasavälein muutama reikä. Reiät auttavat pannukakkua kypsymään tasaisemmin.
  7. Anna kakun karamellisoitua ja kovettua hieman paistopinnalta, jotta se pysyy paremmin koossa. Älä kuitenkaan anna sen palaa. Parhaimmillaan pinnan pitäisi olla hieman rapea.
  8. Kun pannari on valmis, liu'uta se lautaselle. Toinen puoli jää paistamattomaksi. Jos joku keksii miten kakun saa käännettyä ilman, että se hajoaa, otan vinkkejä vastaan.
  9. Toista sama lopulle taikinalle. Ensimmäisen pannarin jälkeen saattaa olla syytä säätää levyn kuumuutta pienemmälle, mutta tee se vasta sen jälkeen kun olet levittänyt taikinan ja tehnyt reiät.

Lisukkeissa voi käyttää omaa mielikuvitusta tai kokeilla esim. näitä:

  • Lisää raksuvaa suutuntumaa pähkinämurskalla
  • Pieneksi leikattua tummaa suklaata
  • Agave-siirappi hunajan tai vaahterasiirapin sijaan
  • Kuivattuja hedelmiä silputtuna
  • Oikeaa kuohukermaa
  • Itse tehtyä jäätelöä (teen itse kookosjäätelöä)

Kokeilkaa ja nauttikaa!




< Takaisin Artikkeleihin

Viljaton ja maidoton suklaakakku
Lehtikaalisipsit
Lihaliemi: Perinteinen superfood


-------------------------------------------

facebook Youtube twitter