PrimiFit: Primal Health and Strength Etusivu Valmentaja Yrityksille Artikkelit Referenssit Palvelut Yhteystiedot





ratatouille

Simppeli Ratatouille uunissa

Aiheeseen liittyen


16.6.2014, Stelios Katsaras



Olen viimeaikoina syönyt enemmän kypsennettyjä vihanneksia, sillä minusta ne maistuvat silloin parhailta. Toinen plussa on se, että kypsää vihannesta on huomattavasti helpompi pureskella, kuin raakaa. Tämä on erityisen kätevää silloin kun pitää syödä paljon ja monta kertaa päivässä.

Uunissa tehty ratatouille on tosi helppo valmistaa ja se sopii minusta niin lihan kuin kalankin kanssa. Se on parasta kun laittaa päällekkäin tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleen ja syö ne yhdessä. Paahtunut tomaatti on todella maukas ja myös makea. Kesäkurpitsassa on lihaisa ja jauhomainen rakenne sekä tuo mukaan ruokaisuutta.


Tarvitset

3 Keskikokoista kesäkurpitsaa
3-4 Keskikokoista tomaattia
1-3 Kalkosipulin kynttä (itse laitan yhden jokaista kesäkurpitsaa kohden)
3-4 rkl Oliivi- tai kookosöljyä (voit myös käyttää molempia)
Suolaa (käytän itse Himalayan vuorisuolaa tai puhdistamatonta merisuolaa)
Yrttisekoitusta (esim. oregano, timjami, basilika, rosmariini ja laventeli)


Ohjeet

  1. Säädä uuni 225 asteen lämmölle.
  2. Pese vihannekset huolella.
  3. Leikkaa kesäkurpitsoista kannat ja päästä kova nuppi pois.
  4. Leikkaa kesäkurpitsat reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele ne pellille, joka on suojattu leivinpaperilla.
  5. Jos viipaleet menevät vähän päällekkäin, se ei haittaa. Voit myös puolittaa viipaleita, jotta ne mahtuvat paremmin pellille.
  6. Viipaloi tomaatit suunnilleen puolen sentin paksuisiksi ja aseta ne kesäkurpitoiden päälle
  7. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Valkosipulin ei tarvitse olla silppua, eli sellaiset viipaleen puolikkaat käyvät hyvin.
  8. Pudottele valkosipulihake kesäkurpitoiden väleihin.
  9. Voitele päälle öljyä siten, että kaikkien sitä on melko tasaisesti joka paikassa
  10. Sirota päälle suolaa ja yrttisekoitusta oman maun mukaan.
  11. Laita pelti uuniin.
  12. Paista 25-35 minuuttia. Lyhyemmällä paistoajalla tulee kypsää, mutta pitemmällä vihannekset saavat kauniin värin ja maut pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Ravinteet säilyvät tietenkin paremmin vähemmällä paistamisella.


ainekset pellillä
Valkosipulia, suolaa ja mausteita vaille valmis uuniin laitettavaksi.

valmis ratatouille
Valmis! Kyseinen pellillinen hävisi ihmeen nopeasti neljän ihmisen suuhun ja sitä olisi voinut mennä enemmänkin, ainakin jos minulta kysytään.

Älä polta suutasi, sillä tomaatti ja kesäkurpitsa voivat saavuttaa uunissa laavan kuumuuden!




< Takaisin Artikkeleihin

Viljaton ja maidoton suklaakakku
Lehtikaalisipsit
Lihaliemi: Perinteinen superfood
Banaattipannari
Avokadosuklaamousse

-------------------------------------------

facebook Youtube twitter